SCUBA SCHOOLS INTERNATIONAL
Scuba Schools International is een wereldwijd agentschap voor duikcertificeringen en een opleidingsorganisatie. SSI is een erkend innovatief leider binnen de duikopleidingenbranche en ontwikkelt de nieuwste opleidingsprogramma′s, opleidingsnormen en materialen voor duikopleidingen op alle niveaus.

 

SSI Kwaliteit
SSI Organization is opgericht om kwaliteit te bieden. Instructeurs van SSI mogen alleen lesgeven bij opleidingsfacilities van SSI, die zorgvuldig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan uw eisen. SSI instructeurs gebruiken onze zeer effectieve wateropleidingsmethode Leren door Herhaling. Scubavaardigheden worden een tweede natuur, zodat men ontspannen kan genieten van duiken. SSI is de enige organisatie in de duikwereld met zo′n kwaliteitscontroleniveau en verantwoordelijkheidsgevoel. Dat betekent dat je iedereen kan vertrouwen die aangesloten is bij Scuba Schools International. Met meer dan 2.000 facilities verspreid over ruim 90 landen wordt je certificaat erkend waar ter wereld je ook wilt duiken.

In de Verenigde Staten is de American Council on Education (ACE) de overkoepelende organisatie voor hoger onderwijs. De ACE vertegenwoordigt alle colleges en universiteiten voor de Amerikaanse federale overheden. De ACE evalueert onderwijsinstellingen volgens de vastgestelde criteria waar colleges aan dienen te voldoen. In 2001 erkende de ACE vier opleidingen van Scuba Schools International. Om deze erkenning te verdienen moest SSI eerst een uitgebreide evaluatieprocedure van de ACE doorstaan.

Ook in Europa heeft SSI een reputatie als kwalitatief hoogwaardig opleidingsagentschap. Verschillende universiteiten en scholen bieden educatieprogramma′s van SSI aan. Drie SSI duikprogramma′s en twee Dive Leader programma′s werden gecertificeerd volgens Europese normen. SSI werd in 2005 gecertificeerd volgens de Europese normen (EN 14153-1 tot -3 voor duikers en 14413-1 tot -2 voor scuba-instructeurs). SSI was ook een van de oprichters van de RSTC (Recreational Scuba Training Council) en bovendien een leider in de scuba-industrie. Lidmaatschap van de RSTC en de certificering naar Europese normen zijn het bewijs van een uitstekend kwaliteitslabel.

De missie van SSI
SSI wil iedereen enthousiast maken voor het levenslange avontuur dat duiken is. De sleutel tot levenslang duiken is dat mensen plezier in duiken moeten hebben. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede opleiding veel te maken heeft met plezier. Daarom vinden wij opleidingen zo belangrijk; omdat plezier hebben belangrijk is. En daarom hebben SSI duikers een jarenlange reputatie als betrouwbare, bekwame en uitstekende duikers — die ook nog eens het meeste plezier hebben!

Wie is DAN
DAN (Divers Alert Netwerk) is een internationale non-profit organisatie dat is opgericht in 1980. DAN’s missie bestaat uit het werken met en in stand houden van een internationaal netwerk van alarmcentrales, die 24 uur per dag actief zijn en die in geval van nood voorzien in gespecialiseerde hulp aan iedere duiker waar ook ter wereld.

Naast het geven van medische adviezen en onderzoek naar duikveiligheid, heeft DAN ook een trainingsprogramma om de kennis en het gevoel van verantwoordelijkheid van sportduikers te vergroten.