Open Water Diver

Het worden van een SSI Open Water duiker is de beste manier om uw scuba avontuur te beginnen met als gevolg wereldwijde erkenning!

Ontdek een nieuwe wereld! Geniet van de vrijheid als je door het blauwe water glijdt. Beleef nieuwe avonturen en maak kennis met onbekende werelden. Duiken is gemakkelijker dan je wellicht denkt! Ga deze uitdaging aan en duik in een deze nieuwe wereld.

Met een persoonlijke training en genoeg tijd zorgen wij ervoor dat u zich echt comfortabel onder water voelt met de vaardigheden en apparatuur die u gebruikt. Over het algemeen bestaat een Open Water Diver cursus uit 3 delen: theorie, zwembadtraining en open Water sessies.

 

Theorie
Het SSI lessysteem biedt u de mogelijkheid om te kiezen wanneer u wilt studeren, zodat u de informatie kunt leren op uw eigen tempo, wanneer deze het beste past in uw schema. Theorielessen en zwembadtraining zal  alles wat u heeft geleerd versterken.

 

Zwembad lessen
Voor zwembad en open water training zal de instructeur u een duikuitrusting aanmeten, zodat u comfortabel zit in deze ‘tweede huid’. Er is voldoende oefentijd om uzelf aan te passen aan de onderwaterwereld voordat u begint met de open water training duiken.

 

Buitenwater lessen
U zult op zijn minst 6 open water duiken afronden en de kans krijgen om alles wat u in het zwembad geleerd heeft in de praktijk te brengen (open water kunt u definiëren als een buitenwater omgeving zoals een meer of de zee).

 

Uitrusting
Het gebruik van een duikpak en persluchtmateriaal is bij het lesgeld inbegrepen. Evenals het digitale lespakket met lesboek. Bij aanvang van de eerste zwembad/confined buitenwaterles dient u in het bezit te zijn van een basisuitrusting, bestaande uit vinnen, masker en een snorkel. Deze kunt u uiteraard met een leuke starterskorting in onze duikshop aanschaffen.

 

De Open Water Diver cursus duurt ongeveer 6 weken en bestaat uit 6 theorielessen incl. theorie examen, 3 zwembad trainingen en 6-8 buitenwaterduiken. Het lessysteem is gebaseerd op een modulair onderwijssysteem wat u fasegewijs zowel in het theorielokaal, alsmede in binnen- en in buitenwater naar een hogere graad van duikperfectie brengt. De cursus Open Water Diver kan ook gegeven worden in dagonderwijs (o.a. weekcursus).

 

Wat kost de cursus?
De cursus, die gegeven wordt door gediplomeerde duikinstructeurs, kost inclusief bovengenoemd lespakket en gebruik van duikmateriaal tijdens de opleiding € 449,00

Na de opleiding bestaat de mogelijkheid om lid te worden van ons duikteam en mee deel te nemen aan de vele door de duikschool georganiseerde activiteiten. Tijdens de winterperiode houden we onze conditie en vaardigheden op peil door praktijktrainingen in het zwembad Sportplaza te Tiel. Meer informatie hierover is bij ons Duikcentrum verkrijgbaar.

hierna:

Het plezier hoeft hier niet te stoppen! Met iets meer training kunt u nog verder gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld onderwater duiken naar wrakken, duiken met haaien of kunt u een onderwater fotograaf worden. Bekijk snel alle uitdagende Specialty Programs die u kunt volgen. Het is uw kans om de volgende stap te nemen in uw duik avontuur. SSI zal uw betrouwbare vriend zijn die u vergezelt tijdens uw avontuur.

 

 
 

Weinig tijd? Start uw duikcursus thuis en rond hem af op vakantie of andersom!
Scuba Diver is de perfecte cursus voor mensen die geen tijd hebben om een compleet Open Water Diver programma te volgen. De inhoud van dit programma is ongeveer de helft van de SSI Open Water Diver cursus (de complete duikcertificering). Vervolgens kunt u de tweede helft volgen en een gecertificeerde duiker worden op een ander tijdstip, daar waar dat u het best uitkomt.

Aan het eind van het programma ontvangt u het SCUBA DIVER certificaat met vermelding van de succesvolle afronding van dit programma. Dit certificaat geeft u het recht deel te nemen aan begeleide duiken over de hele wereld. Als u ooit besluit om uw opleiding voort te zetten en een gecertificeerde duiker te worden, neem dan contact op met een SSI Facility voor meer informatie over hoe u uw SSI Open Water Diver brevet kunt voltooien.