Duikcentrum De Beldert

Uw SSI Platinum Duikcentrum ligt op een unieke lokatie, direkt gelegen aan recreatieplas De Beldert en biedt alle mogelijkheden om optimaal te genieten van de duiksport.

Wij beschikken over jarenlange kennis en ervaring om aan al uw duikwensen te kunnen voldoen. Het duikcentrum bestaat sinds 1996 en eigenaar Gerard van der Heijden is al meer dan 40 jaar in de duiksport actief.

Het terrein bij het duikcentrum beschikt over goede parkeermogelijkheden en er is uiteraard een vulstation aanwezig, voor zowel perslucht, nitrox (blenden) en trimix. Ook hebben we een ruim gesorteerde duikwinkel waar u tegen zeer concurrerende prijzen de allernieuwste collectie duikmaterialen kunt kopen. Als verkoopspecialist voor technisch duikmateriaal kunt u bij ons terecht. Uiteraard kunt u ook losse duikartikelen of een complete uitrusting bij ons huren.

Voor het duiken in De Beldert vanaf ons terrein vragen wij een vergoeding van € 4,00 per duiker per dag. De Beldert heeft een maximale diepte van 25 meter en is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde duiker. Via een steiger kunt u gemakkelijk in en uit het water gaan. Het zicht is algemeen erg goed met vooral zomers zicht tot 10 meter. Het onderwaterleven is gevarieerd: van steuren, baarzen, snoeken, modderkruipers en karpers tot zoetwaterkreeftjes. Ook kunt u op zoek gaan naar de diverse objecten die in de loop der tijd in De Beldert zijn afgezonken. Een wrak van een kotter, een compleet opgetuigde zeilboot en de cockpit van een Boeiing 707 zijn natuurlijk fantastische objecten voor een duiker. Nachtduiken buiten openingstijd is mogelijk na een telefonische afspraak.

Voor volwassenen bieden wij cursussen en specialties aan van SSI. Een professionele organisatie die een zeer ruim aanbod heeft van snorkelaar tot technische duiker, freediver en instructeur. Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar hebben wij een eigen duikprogramma “De Scuba Rangers”. Meer informatie hierover vindt u onder opleidingen.

Door de perfecte geografische ligging en het heldere water zijn wij gespecialiseerd in het geven van introduktie-duiken in het buitenwater. Zowel particulieren als bedrijven zijn zeer enthousiast na de introduik verzorgd door ons team bestaande uit 20 diveleaders (instructeurs en divecons), evt. te verzorgen met barbeque.

In “De Beldert” liggen op verschillende dieptes opleidingsplateau’s die door verenigingen en duikscholen besproken kunnen worden voor hun buitenwaterinstructie. Voor de zwembadtrainingen/opleidingen werken wij samen met diverse zwembaden in de regio.