Nachtduiken / Night Diving

SSI Specialty Cursus: Night / Limited Visibility

 

“‘s Nachts duiken betekent opwinding, avontuur en fascinatie tegelijkertijd!” De onderwaterwereld is een nieuwe en mystieke wereld voor ons. Maar tijdens een nachtduik ontdek je een andere kant van deze wereld en kun je hem van deze totaal andere kant zien.

Het is een ongelofelijk gevoel om de wateren in je directe omgeving te ontdekken nadat de zon onder is gegaan. De complete wereld onder water is nog kalmer dan normaal, maar met de juiste uitrusting en een krachtige lamp valt er veel te ontdekken.

Met een beetje geluk zie je zelfs vissen die ‘s nachts actief op zoek gaan naar een prooi. Ook in tropische gebieden zijn nachtduiken echte avonturen omdat je dan alleen alles kan zien in de straal van de lamp, wat een compleet nieuwe ervaring is.

De noodzakelijke voorwaarden voor een Night / Limited Visibility avontuur zijn een goede coördinatie en voldoende duikvaardigheden die ook verbeterd worden tijdens de 2 duiken in dit programma. Beschik je over goede duikvaardigheden, een kwalitatief goede uitrusting en plan je de nachtduik/beperkt zicht goed, dan word je beloond met uitstekende duikervaringen.

Voor meer informatie over het programma Night / Limited Visibility is er een handboek of DVD te koop, zelfs zonder de hele cursus te volgen.

 

 

 

Inhoud specialty cursus:

  • Night vs. Limited Visibility duiken
  • Speciale uitrusting
  • de voorbereiding van de duik
  • De duik
  • Gevorderde technieken

 

 

 

Het volgen van een SSI specialty betekent veel plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water – dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als je goed bent voorbereid met de Homestudy Kit. Hierdoor heb je gelijk plezier in het water en na enkele oefeningen maak je ontspannen je eerste nachtelijke waarnemingen.

 

Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met Night / Limited Visibility, bijvoorbeeld de specialties Navigation of Search and Recovery.

 

In de resorts en de vakantiebestemmingen van deze wereld is veel te ontdekken. Voor meer informatie over jouw persoonlijk specialty programma van SSI ga je naar de plaatselijke SSI facility!