Protocol Duikcentrum De Beldert

Protocol Duikcentrum “De Beldert” tbv opstarten verantwoord duiken ivm Corona maatregelen.

- In tijdsblokken van 2 uur worden er 10 buddyparen (buddypaar= 2 duikers) toegelaten op het Duikcentrum.

- Deze duikers melden zich telefonisch aan en worden door ons ingepland in een dag/uren planning. Na 2 uur moeten zij dus weer van het terrein af zijn voor nieuwe duikers.

- Niet aangemelde duikers zijn helaas niet welkom en kunnen dus niet duiken op dat moment.

- Niet duikende familie / passagiers zijn voorlopig tot 1 juni niet welkom.

- Parkeren van auto’s geschiedt op parkeerplaats met minimaal 2 meter tussenruimte. Hier zal toezicht op gehouden worden door personeel Duikcentrum. (vlaggetjes bepalen midden parkeerplaats auto)

- duikers volgen speciale route naar oude steiger om te water te gaan en zullen via de nieuwe steiger het water verlaten. Via alternatieve route om het pand heen kunnen ze weer naar hun auto terug. Zo komt niemand elkaar tegen. Route wordt met lint afgebakend.

- Buddypaar zal onder toezicht van elkaar een zelf check(veiligheidscheck) uitvoeren op meer dan 1.5 meter afstand  alvorens te water gaan.

- Er kan alleen gedoken worden door minimaal advanced gebrevetteerde duikers. Dus geen Open water Divers of duikers in opleiding. Opleidingen zullen er dus voorlopig ook niet plaats kunnen vinden.

- Duikers zullen in de shop gecontroleerd worden op logboek, brevet en medische keuring. Indien niet in orde – wordt er niet gedoken!

- Er zal 1 ruime toiletunit open zijn waar zowel dames als heren terecht kunnen. Deze zal elke 2 uur gereinigd worden en er zal desinfecterende gel aanwezig zijn. Deur toilet unit zal open blijven staan om geen contact te hebben met de deurklink.

- Maximaal 1 persoon aanwezig in de toiletunit.

- In de winkel is voldoende ruimte(10m2 per klant) om op afstand van elkaar te blijven. Wel zal er een looproute zijn mbt de betaling voor het entree duiken.

- Voorkeur betaling per pin. (contant kan en mag ook)

- Voor het vullen van cilinders komt men bij een aperte ruimte(vulhok) waar de klanten buiten hun cilinder neer kunnen leggen/zetten. Wij vullen de cilinders en zullen ze weer buiten zetten.

- klanten die materiaal kopen of komen vullen, staan op een andere parkeerplaats zodat ze niet in contact komen zijn met duikers. Ook hier hanteren we de parkeerplaats regels.

- Ons personeel gebruikt preventieve middelen ter bescherming tegen het virus bij de afhandeling van klanten. (desinfecterende gel, goed handen wassen en rubberen handschoenen).

- Uiteraard zullen de richtlijnen van het RIVM strikt in acht worden genomen.

M.vr.gr. Team De Beldert